Kaisa pyysi sähköpostitse pannunalusen teko-ohjetta... ajattelin kyhätä ohjeet tähän. Saa muutkin samalla, jos haluaa kokeilla. En kyl tiedä, osaanko "opettaa".... Siks kuvia ja ohjeita. Ainakin Suuri käsityölehdessä on ollu ohjeet, numerosta en tiedä.

Leikkaa pussin pohja pois ja samalla voi "purut" siistiä pois pussin sisältä. Jos sulla on nuuttaustikku, sillä on helppo "silittää" napakat taitteet. Kuulemma Savonia-sarjan veitsi korvaa saman asian. Eli "silitä" taitteet pussin reunoille. Viivottimella suora alareuna, piirrä kuulakärkikynällä viiva. Sitten tuollaisia neliöitä... Niitä saa taittamalla. Leikkaa neliöitä ainakin 25 kpl. Kaikki samasta kohtaa pussista.

Taita oikeat puolet vastakkain, joka neliöön kaks taitetta.

Sitten kulmasta kulmaan, nurjat puolet vastakkain.

Tämän näköinen taite....

Sitten... tartu aputaittolinjoihin ja työnnä ne yhdessä taitoksen sisälle....

... ja pitäisi tulla tämän näköinen pala. Ja taitokset saa olla teräviä.

 Tuonne kulmaan jossa lukee juhlamokka, tehdään kanavaneulalla reikä,pieni. Työnnä neula noin 1 cm kärjen noksastaalaspäin mitattuna. Neula ulkoapäin sisään.

Palasia laitetaan taitteen sisään ja irtolipareet taitetaan edellisen sisään. Tuo lanka... neulaa ja vahvaa lankaa. Lanka pujotellaan reikiin ja kun kaikki palat on paikallaan, lanka solitaan kiinni. Keskelle jää pieni reikä.... Kuvia valmiista alusesta löytyy kierrätyskäsityö kategoriasta.

En osaa oikein neuvoa... mut jos tästä jotain selkoa saisi.... Lanka, kalastajanlanka voi kuulemma mennä poikki tässä työssä. Langan pitää olla vahvaa ja vetoa kestävää.